|
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MüTeRcİm-TeRcÜmAnLık |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 123> |
| Yazar | ||||
miSSdiSSolved
Forum Yenisi
K.Tarihi: 03/Aralık/2006 Bölüm: Mütercim-Tercümanlık Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 0 Tesekkür: 1 Rep: 1 |
Konu: MüTeRcİm-TeRcÜmAnLıkGönderim Zamanı: 03/Aralık/2006 Saat 23:13 |
|||
|
Mütercim-Tercümanlık bölümü Dokuz Eylül Üniversitesi'nde geçen yıl yani 2005 yılında açılmıştır.1 yıl İngilizce Hazırlık+1 yıl Almanca Hazırlık+4 yıl yükseklisans olmak üzere toplam 6 yıllık bir bölümdür.(çift anadal)Mezun olduğunuzda çift diploma alıyorsunuz.İlk yıl kontenjanı 15 kişiydi,bu yıl kontenjanını 2 katına çıkararak 30 kişi almıştır.Sadece 9 Eylül'de değil,Türkiye'deki tüm üniversitelerin bölümleri içerisinde en yüksek puanla öğrenci alan bölümlerdendir.Türkiye'de ilk 500' e girerseniz rahatlıkla bu bölüme girebiliyorsunuz. Çoğu insan bu bölümün ne olduğunu bile bilmiyor.''O meslek mi?'',''O bölüm 2 yıllık mı?''gibi sinir bozucu sorular duymaktan bıkıyorsunuz. Bu yılki bölüm arkadaşlarım ve ben Almanca hazırlık okuyoruz,İngilizce'yi atladık.Sadece 2 arkadaşımız İngilizce hazırlık okuyor,onlar da Almanca'yı atladılar.Yabancı Dil Sınavı'nda(yds'de)İngilizce veye Almanca puan türüyle girebiliyorsunuz 9 eylül-mütercim Tercümanlık bölümüne... Çok kapsamlı bir bölüm ve mezun olduğunuzda hatta mezun olmadan bile önünüzdeki iş imkanları çok fazla.Bu bölümün gittikçe daha da gelişiceğini düşünüyorum,herkesin bu bölüm hakkında bi fikri olması da gerekir bence artık...
Boğaziçi'nde,Bilkent'te,İstanbul Üniversitesi'nde ve 9 eylül'de var sadece bu bölüm ve 9 Eylül'dekinde de ayrıcalıklı olarak çift -anadal var diğer üniversitelerde sadece İngilizce çeviribilim gösteriliyor. |
||||
|
we're just a moment in time,a blink of an eye,a dream for the blind,visions from a dying brain i hope you don't understand!..
|
||||
| tesekkür edenler: | _bushra_ | |||
_bushra_
Forum Yenisi
K.Tarihi: 11/Ağustos/2007 Bölüm: Mütercim-Tercümanlık Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 0 Tesekkür: 1 Rep: 1 |
Gönderim Zamanı: 11/Ağustos/2007 Saat 03:06 |
|||
|
ben 9 eylülde mütercim tercümanlık okumak istiorm ama puanları hakkında pek fikrim yok gerçi daha son sınıfa yeni geçtim ama çalışmama başlamadan hedefim belli olsun istiyorum.ortalama kaç netle girerim bu bölüme?yada bölüm öğrencileri memnunmusunuz,tercümanlık bitirip öğretmen olmanın şartları.?.. bisürü soru işte:Pyardımcı olursanız sevinirim
BU ARADA üni. öğrencisi olmadığım halde bölüme m.t yasdım:Pmadem burası sanal kampüs ben de sanal öğrenciyim:D:D bi mahsuru yoktur umarım bırakında hayallerımı burda yaşiyim bari:P:P(şimdilik tabi:P) Düzenleyen _bushra_ - 11/Ağustos/2007 Saat 03:08 |
||||
|
ஐ◄███▓▒░░ Forbidden Love ░░▒▓███►ஐ
|
||||
blackandwhite
Forum Kolik
K.Tarihi: 22/Eylül/2006 Bölüm: İşletme(İngilizce) Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 1860 Tesekkür: 765 Rep: 1787 |
Gönderim Zamanı: 11/Ağustos/2007 Saat 15:56 |
|||
|
en yüksek ve en düşük puanlar burda. bunlar gecen senenin puanları. bu sene daha açıklanmadığından belli değil. ama kaç nete denk gelir orasını da sen bulacan artık.
|
||||
|
...LiViNg iS eaSy wiTh eYeS cLoSed...
|
||||
blackandwhite
Forum Kolik
K.Tarihi: 22/Eylül/2006 Bölüm: İşletme(İngilizce) Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 1860 Tesekkür: 765 Rep: 1787 |
Gönderim Zamanı: 11/Ağustos/2007 Saat 15:57 |
|||
|
bu adresten de tüm bölümleri görebilirsin:
|
||||
|
|
||||
_bushra_
Forum Yenisi
K.Tarihi: 11/Ağustos/2007 Bölüm: Mütercim-Tercümanlık Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 0 Tesekkür: 1 Rep: 1 |
Gönderim Zamanı: 12/Ağustos/2007 Saat 15:04 |
|||
|
teşekkürler çok saol
|
||||
|
ஐ◄███▓▒░░ Forbidden Love ░░▒▓███►ஐ
|
||||
<<alegria>>
Forum Yenisi
K.Tarihi: 16/Ağustos/2007 Bölüm: Mütercim-Tercümanlık Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 0 Tesekkür: 0 Rep: 0 |
Gönderim Zamanı: 16/Ağustos/2007 Saat 23:27 |
|||
|
Slm.Ben de bu sene katılıyorum aranıza.İngilizce hazırlık atlama sınavı çok zor oluyor mu?Bir de yurtlar,ulaşım nasıl?Özellikle yurtları çok merak ediyorum;Tınaztepe hakkında pek de iyi şeyler söylenmemiş.
Ne olur bir cevap bekliyorum... Düzenleyen <<alegria>> - 16/Ağustos/2007 Saat 23:35 |
||||
gkhn
Forum Bağımlısı
K.Tarihi: 27/Nisan/2006 Bölüm: Kimya Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 576 Tesekkür: 78 Rep: 243 |
Gönderim Zamanı: 17/Ağustos/2007 Saat 02:29 |
|||
|
hazırlık sınavı ingilizce bilme derecene göre değişir bana zor gelmişti.... yurtlar hakkında bilgiye gerek yok kanımca sende fazla yurtta kalmadan eve çıkarsın ( özel yurt düşünmüyosan tabiki ) tınaztepe ise anlatılmaz yasanır..
Düzenleyen gkhn - 04/Eylül/2007 Saat 00:40 |
||||
| tesekkür edenler: | <<alegria>> | |||
blackandwhite
Forum Kolik
Gönderim Zamanı: 17/Ağustos/2007 Saat 11:53 |
|||
ben atlamıştım hazırlık sınavını ama çok zor gelmişti sınav bana. nasıl geçtiğimi de pek anlamadım. genelde kompozisyon yazanları geçiriolar demişlerdi üst sınıflar filan. ben de iyi bi kompozisyon yazmıştım. kompozisyonda 3 tane konu oluyor. biri çok basit oluyor. benim fikrim onu seçme ben zor olanı seçmiştim. bu dediğim 2 yıl önceydi. şu an kompozisyon var mı bilmiyorum. ama geçmek istiyosan iyi bir kompozisyon yaz. zaten bölümn mütercim tercümanlık mış. geçebileceğini düşünüyorum.
|
||||
|
|
||||
| tesekkür edenler: | <<alegria>> | |||
youth_55
Forum Acemisi
K.Tarihi: 18/Ağustos/2007 Bölüm: Mütercim-Tercümanlık Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 32 Tesekkür: 1 Rep: 1 |
Gönderim Zamanı: 18/Ağustos/2007 Saat 12:14 |
|||
|
ben de bu sene geliorum aranıza arkadaşlar :D tınaztepe hakkında ii yorumlar okumadım.biriniz ii bişey desin daa :D bide yurtlar hakkında bilgi verirmisiniz?? |
||||
tülo
Forum Yenisi
K.Tarihi: 25/Ağustos/2007 Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 0 Tesekkür: 0 Rep: 0 |
Gönderim Zamanı: 25/Ağustos/2007 Saat 21:00 |
|||
|
Merhaba. Benim de kafam yurt meselesine takıldı. Cidden bu konu hakkında biraz ayrıntılı bi bilgi verilirse çok memnun olurum. Okula mesafesi, binanın durumu... Şimdiden teşekkürler
|
||||
youth_55
Forum Acemisi
K.Tarihi: 18/Ağustos/2007 Bölüm: Mütercim-Tercümanlık Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 32 Tesekkür: 1 Rep: 1 |
Gönderim Zamanı: 26/Ağustos/2007 Saat 01:30 |
|||
|
tülo bnde yeniyim ama öğrendiğim kadarıyla yardım edim :D .tınaztepeye en yakın devlet yurdu ahmet yeseviymiş.ama hemen yakınında özel yurt da varmış.en ii devlet yurdu inciraltı die duydum ama orası da biraz uzak kalıyomuş tınaztepeye.bide dokuz eylül yeni bi yurt açmış sanırım bu sene.orası da tınaztepe ile dokuzçeşmelerin ortasında kalıyomuş.bnden bu kadr walla :D bu arada yeniler kaynaşalım artık.bn yaşar
|
||||
| tesekkür edenler: | tülo | |||
blackandwhite
Forum Kolik
Gönderim Zamanı: 26/Ağustos/2007 Saat 01:35 |
|||
yeniler çoktan kaynaştı arkadaşım sen de katıl aralarına sen de kaynaş:)
|
||||
|
|
||||
Yanıt Yaz
|
Sayfa 123> |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |