Sipariş Sistemi Sipariş Sistemi  Anasayfa Anasayfa >Dokuz Eylül Üniversitesi >Bölümler >Fen - Edebiyat Fakültesi
  Aktif Konular Aktif Konular RSS: MüTeRcİm-TeRcÜmAnLık
  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Reklam Oluşturun
Waffle'ci Akın

Ziyaret Edin...
izmirNight

Ziyaret Edin...

Mesaj Panosu

Göster

Mesaj panosu 'bayan ev arka..' konusuna catgirl şu cevabı verdi; 'foton cok güz..'

Göster

Mesaj panosuna bnnz 'bayan ev arka..' konusunu açtı.

Göster

Senin açtığın '..' konusuna bnnz şu cevabı verdi; '..'

Göster

Mesaj panosuna adalet1 'adaletçiler n..' konusunu açtı.

Göster

Mesaj panosuna kartbasıpçıkana 'çeko..' konusunu açtı.

Göster

Mesaj panosuna sila 'eroğlu su yun..' konusunu açtı.

Tüm Mesajlar...

Üye İstatistikleri
 Rep TOP5

Rep:1787

blackandwhite

Rep:1681

by_jeem!!!

Rep:1676

Zatoichi

Rep:1487

Anstand

Rep:1219

türkçeci
 Üye İstatistikleri
 Mesaj TOP5

Anstand

mine89

türkçeci

DeNizLiLi

Zatoichi
 Tüm Liste İçin..
 Yemekhane

MüTeRcİm-TeRcÜmAnLık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
miSSdiSSolved Açılır Kutu Gör
Forum Yenisi
Forum Yenisi
Simge

K.Tarihi: 03/Aralık/2006
Bölüm: Mütercim-Tercümanlık
Durumu: Aktif Değil
Gönderilenler: 0
Tesekkür: 1
Rep: 1
Mesajın Direkt Linki Konu: MüTeRcİm-TeRcÜmAnLık
    Gönderim Zamanı: 03/Aralık/2006 Saat 23:13

Mütercim-Tercümanlık bölümü Dokuz Eylül Üniversitesi'nde geçen yıl yani 2005 yılında açılmıştır.1 yıl İngilizce Hazırlık+1 yıl Almanca Hazırlık+4 yıl yükseklisans olmak üzere toplam 6 yıllık bir bölümdür.(çift anadal)Mezun olduğunuzda çift diploma alıyorsunuz.İlk yıl kontenjanı 15 kişiydi,bu yıl kontenjanını 2 katına çıkararak 30 kişi almıştır.Sadece 9 Eylül'de değil,Türkiye'deki tüm üniversitelerin bölümleri içerisinde en yüksek puanla öğrenci alan bölümlerdendir.Türkiye'de ilk 500' e girerseniz rahatlıkla bu bölüme girebiliyorsunuz.

Çoğu insan bu bölümün ne olduğunu bile bilmiyor.''O meslek mi?'',''O bölüm 2 yıllık mı?''gibi sinir bozucu sorular duymaktan bıkıyorsunuz.

Bu yılki bölüm arkadaşlarım ve ben Almanca hazırlık okuyoruz,İngilizce'yi atladık.Sadece 2 arkadaşımız İngilizce hazırlık okuyor,onlar da Almanca'yı atladılar.Yabancı Dil Sınavı'nda(yds'de)İngilizce veye Almanca puan türüyle girebiliyorsunuz 9 eylül-mütercim Tercümanlık bölümüne...

Çok kapsamlı bir bölüm ve mezun olduğunuzda hatta mezun olmadan bile önünüzdeki iş imkanları çok fazla.Bu bölümün gittikçe daha da gelişiceğini düşünüyorum,herkesin bu bölüm hakkında bi fikri olması da gerekir bence artık...

Boğaziçi'nde,Bilkent'te,İstanbul Üniversitesi'nde ve 9 eylül'de var sadece bu bölüm ve 9 Eylül'dekinde de ayrıcalıklı olarak çift -anadal var diğer üniversitelerde sadece İngilizce çeviribilim gösteriliyor

we're just a moment in time,a blink of an eye,a dream for the blind,visions from a dying brain i hope you don't understand!..
tesekkür edenler: _bushra_
_bushra_ Açılır Kutu Gör
Forum Yenisi
Forum Yenisi
Simge

K.Tarihi: 11/Ağustos/2007
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11/Ağustos/2007 Saat 03:06
ben 9 eylülde mütercim tercümanlık okumak istiorm ama puanları hakkında pek fikrim yok gerçi daha son sınıfa yeni geçtim ama çalışmama başlamadan hedefim belli olsun istiyorum.ortalama kaç netle girerim bu bölüme?yada bölüm öğrencileri memnunmusunuz,tercümanlık bitirip öğretmen olmanın şartları.?.. bisürü soru işte:Pyardımcı olursanız sevinirim
BU ARADA üni. öğrencisi olmadığım halde bölüme m.t yasdım:Pmadem burası sanal kampüs ben de sanal öğrenciyim:D:D bi mahsuru yoktur umarım bırakında hayallerımı burda yaşiyim bari:P:P(şimdilik tabi:P)

Düzenleyen _bushra_ - 11/Ağustos/2007 Saat 03:08
ஐ◄███▓▒░░ Forbidden Love ░░▒▓███►ஐ
blackandwhite Açılır Kutu Gör
Forum Kolik
Forum Kolik
Simge

K.Tarihi: 22/Eylül/2006
Bölüm: İşletme(İngilizce)
Gönderilenler: 1860
Tesekkür: 765
Rep: 1787
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11/Ağustos/2007 Saat 15:56
en yüksek ve en düşük puanlar burda. bunlar gecen senenin puanları. bu sene daha açıklanmadığından belli değil. ama kaç nete denk gelir orasını da sen bulacan artık.

Mütercim-Tercümanlık (Türkçe-Almanca-İngilizce)

Dil

357,872

349,144

...LiViNg iS eaSy wiTh eYeS cLoSed...
Forum Kolik
Forum Kolik
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11/Ağustos/2007 Saat 15:57
bu adresten de tüm bölümleri görebilirsin:

_bushra_ Açılır Kutu Gör
Forum Yenisi
Forum Yenisi
Simge

K.Tarihi: 11/Ağustos/2007
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12/Ağustos/2007 Saat 15:04
teşekkürler çok saolWink
ஐ◄███▓▒░░ Forbidden Love ░░▒▓███►ஐ
<<alegria>> Açılır Kutu Gör
Forum Yenisi
Forum Yenisi
Simge

K.Tarihi: 16/Ağustos/2007
Tesekkür: 0
Rep: 0
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16/Ağustos/2007 Saat 23:27
    Slm.Ben de bu sene katılıyorum aranıza.İngilizce hazırlık atlama sınavı çok zor oluyor mu?Bir de yurtlar,ulaşım nasıl?Özellikle yurtları çok merak ediyorum;Tınaztepe hakkında pek de iyi şeyler söylenmemiş.
    Ne olur bir cevap bekliyorum...

Düzenleyen <<alegria>> - 16/Ağustos/2007 Saat 23:35
gkhn Açılır Kutu Gör
Forum Bağımlısı
Forum Bağımlısı
Simge

K.Tarihi: 27/Nisan/2006
Bölüm: Kimya
Gönderilenler: 576
Tesekkür: 78
Rep: 243
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17/Ağustos/2007 Saat 02:29
hazırlık sınavı ingilizce bilme derecene göre değişir bana zor gelmişti.... yurtlar hakkında bilgiye gerek yok kanımca sende fazla yurtta kalmadan eve çıkarsın ( özel yurt düşünmüyosan tabiki ) tınaztepe ise anlatılmaz yasanır..

Düzenleyen gkhn - 04/Eylül/2007 Saat 00:40
tesekkür edenler: <<alegria>>
Forum Kolik
Forum Kolik
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17/Ağustos/2007 Saat 11:53
Orjinalini yazan: <<alegria>>

Slm.Ben de bu sene katılıyorum aranıza.İngilizce hazırlık atlama sınavı çok zor oluyor mu?Bir de yurtlar,ulaşım nasıl?Özellikle yurtları çok merak ediyorum;Tınaztepe hakkında pek de iyi şeyler söylenmemiş.
    Ne olur bir cevap bekliyorum...

ben atlamıştım hazırlık sınavını ama çok zor gelmişti sınav bana. nasıl geçtiğimi de pek anlamadım. genelde kompozisyon yazanları geçiriolar demişlerdi üst sınıflar filan. ben de iyi bi kompozisyon yazmıştım. kompozisyonda 3 tane konu oluyor. biri çok basit oluyor. benim fikrim onu seçme ben zor olanı seçmiştim. bu dediğim 2 yıl önceydi. şu an kompozisyon var mı bilmiyorum. ama geçmek istiyosan iyi bir kompozisyon yaz. zaten bölümn mütercim tercümanlık mış. geçebileceğini düşünüyorum.
tesekkür edenler: <<alegria>>
youth_55 Açılır Kutu Gör
Forum Acemisi
Forum Acemisi
Simge

K.Tarihi: 18/Ağustos/2007
Gönderilenler: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18/Ağustos/2007 Saat 12:14

ben de bu sene geliorum aranıza arkadaşlar :D tınaztepe hakkında ii yorumlar okumadım.biriniz ii bişey desin daa :D bide yurtlar hakkında bilgi verirmisiniz??

tülo Açılır Kutu Gör
Forum Yenisi
Forum Yenisi

K.Tarihi: 25/Ağustos/2007
Tesekkür: 0
Rep: 0
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25/Ağustos/2007 Saat 21:00
Merhaba. Benim de kafam yurt meselesine takıldı. Cidden bu konu hakkında biraz ayrıntılı bi bilgi verilirse çok memnun olurum. Okula mesafesi, binanın durumu... Şimdiden teşekkürlerSmile
youth_55 Açılır Kutu Gör
Forum Acemisi
Forum Acemisi
Simge

K.Tarihi: 18/Ağustos/2007
Gönderilenler: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26/Ağustos/2007 Saat 01:30
tülo bnde yeniyim ama öğrendiğim kadarıyla yardım edim :D .tınaztepeye en yakın devlet yurdu ahmet yeseviymiş.ama hemen yakınında özel yurt da varmış.en ii devlet yurdu inciraltı die duydum ama orası da biraz uzak kalıyomuş tınaztepeye.bide dokuz eylül yeni bi yurt açmış sanırım bu sene.orası da tınaztepe ile dokuzçeşmelerin ortasında kalıyomuş.bnden bu kadr walla :D bu arada yeniler kaynaşalım artık.bn yaşar
tesekkür edenler: tülo
Forum Kolik
Forum Kolik
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26/Ağustos/2007 Saat 01:35
Orjinalini yazan: youth_55

tülo bnde yeniyim ama öğrendiğim kadarıyla yardım edim :D .tınaztepeye en yakın devlet yurdu ahmet yeseviymiş.ama hemen yakınında özel yurt da varmış.en ii devlet yurdu inciraltı die duydum ama orası da biraz uzak kalıyomuş tınaztepeye.bide dokuz eylül yeni bi yurt açmış sanırım bu sene.orası da tınaztepe ile dokuzçeşmelerin ortasında kalıyomuş.bnden bu kadr walla :D bu arada yeniler kaynaşalım artık.bn yaşar

yeniler çoktan kaynaştı arkadaşım sen de katıl aralarına sen de kaynaş:)
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

En Son Mesaj Yazılan Konular
Konu Forum Yazan Tarih Okunma
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın 25.09.2010 Geleneksel Deuforum buluşmasıDeuFORUM Buluşma GünlerirkybyrklBugün-02:331956
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Alttaki üyeye soru sor :)Forum oyunlarıEpic_FailBugün-02:311919
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Üsttekine iftira at :)Forum oyunlarıo4Bugün-02:222010
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın 2010-2011 işLetme öğrenciLeriİktisadi ve İdari Bilimler FakültesifazilBugün-02:222760
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın İzmir mi İstanbul mu ?İzmirEpic_FailBugün-02:201402
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Bass gitarist aranıyorSöz&MüziksolmyrBugün-02:034
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Referandumda KararınızDeuFORUM SohbetlerirkybyrklBugün-02:01109
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Amatör müzik gruplarıSöz&MüziksolmyrBugün-02:0112
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın inciraltı öğrenci yurduBucadaki YurtlarCYBugün-01:52783
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Kim hangi bölümde okuyor... Haydi Kaynaşmaya :DBuca Eğitim Yerleşkesidaisy*Bugün-00:511246
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın 2.10.2010 Monopoly tabu turnuvası zirvesiDeuFORUM Buluşma GünlerirkybyrklBugün-00:50139
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın seferihisar tatil köyüÜniversitemizramsesxsBugün-00:3641
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Son harfi kullanarak kelime türetmeForum oyunlarıdatenijeBugün-00:2381
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Kelime Çağrışım OyunuForum oyunlarıdatenijeBugün-00:23365
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın İyi BayramlarDeuFORUM SohbetlerimerveeeeBugün-00:13143
              Cevaplanmamış Konular Aktif Konular             

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bu Sayfa 1,094 Saniyede Yüklendi.